Whitepaper

De kracht van Belbin teamrollen

Hoe HRM bijdraagt aan betere teams

De whitepaper helpt je alles uit teams te halen

Hoe komt het toch dat veel teams zich wel een team noemen, maar nauwelijks echt samenwerken? Dat managers geen vat krijgen op al die verschillende stijlen en persoonlijkheden in het team? Dat de teamleden zich alleen maar ergeren aan het anders-zijn van anderen en zich wanhopig afvragen waarom niemand begrijpt wat zij begrijpen.

In deze whitepaper lees je hoe je verschillende teamleden kunt leren herkennen en begrijpen volgens Belbins teamrollen. Je krijgt inzicht in hun kwaliteiten waardoor je betere teams kan vormen. Het Teamrol model van de Britse wetenschapper Meredith Belbin is hierbij één van de meest beproefde methode.

In de whitepaper:

  • De kunst van het samenstellen
  • Talenten gebruiken en valkuilen herkennen
  • De 9 teamrollen van Belbin
  • Verhalen uit de praktijk
  • Personeelsplanning in de toekomst

De belbin teamrollen

De kracht van de 9 rollen

Hoe stel jij je optimale team samen? Weet jij wat jouw rol in een team is? Hoe kom je van samen werken naar samenwerken? Meredith Belbin onderscheid 9 teamrollen (Belbin teamrollen) die in een succesvol team vertegenwoordigd zijn.

Hoe werken de teamrollen van Belbin?

De teamrollen van Belbin en de Belbin test zijn een begrip in de wereld van HR-professionals. De Britse wetenschapper Meredith Belbin (1926) introduceerde zijn teamrollen in 1981. De rollen vullen elkaar in principe aan en versterken elkaar, hoewel natuurlijk niet ieder teamlid alleen maar sterke punten heeft. De zwakke punten van een teamlid, door Belbin gedefinieerd als ‘toelaatbare zwakheden’, worden gecompenseerd door andere teamleden. Ieder mens heeft twee of drie teamrollen die hem of haar van nature goed liggen en enkele rollen die met de nodige inspanning goed te doen zijn. Sommige rollen staan zo ver van het individu af dat deze in de praktijk niet of nauwelijks op te brengen zijn.

Voor individuele professionals is het goed om te weten welke rol zij in een team vervullen. Al was het maar om tevens inzicht te krijgen in de belangrijkste valkuilen die bij een bepaalde rol horen.

De 9 teamrollen van Belbin

Bedrijfsman

Nuchter, ordelijk en taakgericht. De harde werker, met een groot praktisch inzicht en organisatietalent. Betrouwbaar, consciëntieus en plichtsgetrouw, gaat op zeker.

Toelaatbare zwakheden: Soms weinig flexibel, voorspelbaar en behoudend. Staat niet open voor ideeën die hun praktische waarde nog niet hebben bewezen.

Brononderzoeker

Extravert, enthousiast en avontuurlijk. De netwerker, die makkelijk contacten legt en onderhoudt en altijd op zoek is naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Toelaatbare zwakheden: Snel verveeld, verliest belangstelling als het eerste enthousiasme is weggeëbd, nonchalant met betrekking tot details.

Plant

Solistisch, rijk aan verbeelding en fantasie. Een creatieve denker en vrije geest, die met originele invallen en oplossingen komt en buiten de gebaande paden treedt.

Toelaatbare zwakheden: Is sterk op innerlijke denkwereld gericht en kan daardoor verstrooid en afwezig lijken en het contact met de wereld verliezen. Trekt zich weinig aan van protocol en conventies.

Monitor

Verstandig, bedachtzaam en kritisch. De analyticus, koel en objectief, die over veel kennis beschikt, alle voors en tegens in kaart wil brengen en beslissingen zorgvuldig wil afwegen.

Toelaatbare zwakheden: Soms te voorzichtig en afwachtend. Door zijn kritische zin en relativerend vermogen weinig inspirerend en weinig in staat anderen te motiveren.

Vormer

Extravert en dynamisch, gepassioneerd en wilskrachtig. Sterke drang om te presteren, zoekt de uitdaging, gaat tot het uiterste en weet mensen in beweging te krijgen.

Toelaatbare zwakheden: is ongeduldig en kan driftig reageren als hij wordt tegengewerkt. Heeft de neiging anderen te provoceren en gevoelens te kwetsen.

Voorzitter

De natuurlijke Voorzitter, die de procedures aangeeft, bedoelingen verheldert en samenvat wat iedereen wil. Heeft een goede antenne voor de talenten van anderen.

Toelaatbare zwakheden: zet graag anderen aan het werk en kan goed werk delegeren, ook het eigen werk. Kan een beetje manipulatief zijn in de poging alle neuzen één kant op te krijgen.

Zorgdrager

Nauwgezet, zorgzaam en zorgvuldig. Voelt aan wat er mis kan gaan, bewaakt de kwaliteit en de veiligheid en kan goed dingen afmaken. De perfectionist en piet precies.

Toelaatbare zwakheden: kan overbezorgd zijn en zich druk maken over de kleinste dingen, kan moeilijk iets uit handen geven.

Groepswerker

Behulpzaam en attent, gericht op het scheppen van sfeer en het zoeken van de onderlinge verbinding. Bezit tact en diplomatie en kan met iedereen overweg.

Toelaatbare zwakheden: Kan te meegaand zijn, kan moeilijk uit de weg met conflicten en kan daardoor in kritieke momenten moeilijk een beslissing nemen.

Specialist

De toegewijde vakman. Een stille eenling, die zich in een team niet zo thuis voelt, en zijn bijdrage levert door veel te weten van een doorgaans beperkt vakgebied.

Toelaatbare zwakheden: Waagt zich niet gauw buiten het eigen vakgebied en is weinig geïnteresseerd in de complementaire bijdragen van anderen.

Meer weten?

Alles weten over de teamrollen van Belbin of de Belbin test? Download dan de whitepaper ‘Hoe HRM bijdraagt aan betere teams’.

In deze whitepaper lees je hoe je verschillende teamleden kunt leren herkennen en begrijpen volgens Belbins teamrollen. Je krijgt inzicht in hun kwaliteiten waardoor je betere teams kan vormen.

Whitepaper

De kracht van Belbin teamrollen

Hoe HRM bijdraagt aan betere teams

Begin met typen en druk op enter om te zoeken